logo

Informatie newborn shoot

1

Informatie newbornshoot

WANNEER

De newborn fotoshoot vindt plaats tussen dag 12 en 21 na de geboorte. De baby slaapt in deze periode veel, waardoor hij/zij makkelijk in diverse houdingen kan worden gelegd.  Shoots beginnen doorgaans altijd rond 10.00. Uit eigen ervaring is gebleken dat dit fijn werkt en vaak het beste samenvalt met het ritme van de baby’s.
Het beste is om al tijdens de zwangerschap een shoot te reserveren. Hierbij geeft u door wanneer u verwacht te bevallen. Wanneer uw kindje geboren is neemt u contact met mij op en kunnen we een definitieve afspraak inplannen. Let op, ik fotografeer over het algemeen alleen in de weekenden. Mocht u zich last minute bedenken een newbornshoot te willen kunt u altijd contact opnemen om te kijken of er nog plek is.

 

DUUR VAN DE SHOOT

De newborn shoot duurt +/- 3,5 uur en vindt plaats bij u thuis. Tijdens de shoot is uiteraard voldoende tijd om te voeden, te troosten, te verschonen en natuurlijk te fotograferen. We gaan niet haasten als uw baby iets meer tijd nodig heeft, elke baby is uniek, heeft een ander ritme en zal anders op de shoot reageren. Soms is het nodig uw baby of de hele setting te verschonen, of misschien heeft uw baby iets meer tijd nodig om rustig te worden en in slaap te vallen.

 

STIJL

Elke fotograaf heeft een eigen werkwijze en eigen stijl. De keuze van bepaalde kleuren, accesoires, materialen, lichtvoering, techniek en nabewerking maken het geheel tot wat het is. Ik vind het belangrijk dat wanneer je er voor kiest een sessie bij mij te boeken, dat je geheel achter mijn stijl staat. 

Ik werk alleen op zwart en wit. Dit betekend niet dat je alleen zwartwitte beelden zult krijgen. Wanneer de baby wordt gefotografeerd op een wit doek kan de foto uiteraard wel gewoon in kleur zijn. De neutrale setting zonder poespas zorgt ervoor dat alle aandacht gaat naar de liefste kleinste details van jullie kleine.

Inmiddels heb ik ruime ervaring met pasgeboren baby’s en meerdere cursussen gevolgd. Er wordt veel aandacht geschonken aan veiligheid. Veiligheid en een fijn verloop voor baby en ouders staat voorop! Met veel liefde en geduld maak ik graag een mooie reportage voor u. 

 


BROERTJES, ZUSJES EN OPPAS

Om een newbornshoot goed te kunnen laten verlopen is het van belang dat er rust in huis is en er zo min mogelijk mensen aanwezig zijn bij de shoot. Ik adviseer dan ook alleen de ouders bij de shoot aanwezig te laten zijn en voor eventuele broertjes of zusjes een oppas te regelen zodat er genoeg tijd en rust is om uw baby te kunnen fotograferen. Het is uiteraard ook mogelijk een gezinsfoto te maken tijdens de shoot. Evenals een foto met broer en/of zus. Deze foto’s zijn bij de shoot inbegrepen. In dat geval beginnen we met de gezinsfoto’s zodat broer of zus daarna even met een oppas mee kan zodat wij de rest van de shoot af kunnen maken.

 

WAAR

Fotosessies vinden altijd op locatie plaats, wat inhoudt dat de shoot bij u thuis plaats zal vinden.We creeren in de woonkamer een hoekje waar ik aan de slag kan. Hiervoor heb ik ongeveer 2×2 meter vrije ruimte nodig. Dit is eigenlijk altijd wel te realiseren, eventueel door een tafel of bank wat te verschuiven. Uiteraard zal ik u hierbij helpen. Daglicht is niet belangrijk, ik neem de nodige lampen mee. 

Neem gerust contact met mij op wanneer u vragen heeft.

 

RESERVERING/BETALING/AFLEVERING EINDPRODUCT

Wanneer u een newbornshoot wilt boeken neemt u contact met mij op. Ik zal u een overeenkomst/algemene voorwaarden mailen. Deze dient ondertekend te worden en te worden teruggemaild binnen de aangegeven termijn. Pas na ontvangst van aanbetaling staat uw reservering vast. 

 

BETALINGEN:

Boeking 1-7 dagen voor de shoot/uitgerekende datum (indien newbornshoot en baby nog niet geboren is):
De factuur dient uiterlijk de dag voor aanvang van de fotoshoot bijgeschreven te zijn op rekening van Fleming Fotografie.

Boeking 8-30 dagen voor de shoot/uitgerekende datum (indien newbornshoot en baby nog niet geboren is)Het bedrag dient in 1x volledig, en binnen 7 dagen te zijn bijgeschreven op rekening van Fleming Fotografie.

Boeking meer dan een maand voor de shoot/uitgerekende datum (indien newbornshoot en baby nog niet geboren is):Een aanbetaling van 50% van de kosten dient binnen 7 dagen te zijn bijgeschreven op rekening van Fleming fotografie. 30 dagen voor de shootdatum, of bij newbornshoots de uitgerekende datum dient het resterende bedrag op rekening bijgeschreven te zijn.

 

ANNULERINGEN

Bij annulering van de fotoshoot door de klant, binnen 14 dagen voor aanvang van de fotoshoot, wordt 50% van de shootkosten in rekening gebracht. Bij aanbetaling van de gehele shoot wordt er dus 50% gerestitueerd.  Wanneer u binnen 48 uur voor de shoot annuleerd of niet komt opdagen is er geen restitutie van het reeds betaalde bedrag mogelijk.

 

AFLEVERING EINDPRODUCT

Binnen 2 weken na de shoot ontvangt u een inlogcode waarmee u uw eigen galerij kunt inzien onder het kopje “klantengalerij” op deze webpagina. De galerij bevat gemiddeld 20 foto’s. Afhankelijk van hoe soepel de sessie verloopt en hoeveel variatie uw kindje toelaat tijdens de shoot.

U geeft binnen een termijn van 3 weken aan welke digitalen/ producten u graag wilt ontvangen. Daarop ontvangt u een factuur voor de nabestellingen indien deze niet bij de shoot ingebrepen zijn. Na ontvangst van betaling ontvangt u uw producten.

Neemt u gerust contact op wanneer u vragen heeft.